fbpx

CampOut 2022: The Inner Beast пърформънс

Четвърти пациент в света напълно излекуван от ХИВ след трансплантация на костен мозък
29.07.2022
Министерство на правосъдието предлага по-високи наказания за убийство и побой на лица с хомосексуална ориентация
09.08.2022

На 18ти юли, след 4 дни усилена творческа работа под ръководството на нашите талантливи ментори Яница Атанасова и Мартина Апостолова, се състоя движенческият пърформанс на тема “Inner Beast”, част от лятната работилница CampOut 2022.

Деветимата участници работиха върху умението да развиват въображението в тялото си, да се изразяват през движение, да са първични и да усещат удоволствие от това. Тазгодишното издание на лятната работилница се съсредоточи върху рефлекса на тялото да води мисълта и свободата да следваме естествените си движения.

Движенческият пърформънс беше представен в общностното пространство The Steps и показа на широката публика неочаквания резултат от събуждането на "вътрешния звяр" на участниците - първичната природа на индивида, която има нужда да бъде чувана и пускана на свобода. В продължение на два часа публиката можеше да наблюдава пърформанса и дори да се включи в него чрез непосредствена интеракция с участниците.

Благодарим на Яница Атанасова и Мартина Апостолова за възможността да наблюдаваме креативния им процес по създаването на пърформанса, както и на всички участници, които изследваха и намериха своя вътрешен звяр по време на лятната работилница CampOut 2022.

Разгледайте снимки от тазгодишното издание на CampOut по-долу.

CampOUT 2022 е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.