fbpx

Коста Каракашян – част от CampOUT

Иван Гинчев и Антония Йорданова – ментори, част от CampOut
15.05.2019
Пилотната ни програма #endHIVbg завърши с успех!
01.06.2019

Представяме ви менторът ни в категория "танц": Коста Каракашян

Коста Каракашян


Българският танцьор Коста Каракашян успя да превърне танца си в история, която впечатли цял свят.

Коста Каракашян е български режисьор, хореограф, изпълнител и писател от арменски произход. Той е само на 24 години, а вече успя да привлече вниманието на световната публика с таланта си. Родом от Пловдив, Коста е възпитаник на Колумбийски университет в Ню Йорк и се завръща в България за лятото. Участвал и хореографирал е в шоуто Dancing With the Stars във Виетнам, на кораб в Норвегия и в цяла Европа.

Започва да танцува на 5 години. Живял е в Щатите, Виетнам и Япония, а днес вече има зад гърба си първия си танцов документален филм WAITING FOR COLOR, разкриващ организираното насилие срещу ЛГБТИ общността в Чечня чрез танц.

Във филма Коста използва съвременни танцови техники, за да пресъздаде историите на жертвите, сформирайки хаотично и същевременно красиво изпълнение. То перфектно разказва личните истории, които четем в субтитрите.

В момента Коста работи по новия си танцов филм “Поглед от ръба” в колаборация със Стефани Ханджийска, който ще бъде заснет на 12 различни локации из България. Проектите му изследват как можем да бъдем по-нежни и съпричастни в един радикализиран, опасен и забързан свят.

Вярвам, че артистите трябва да могат не само да творят, но и да демонстрират защо творчеството им е важно за света, така че ще говорим много за комуникация, реклама и успешна колаборация. Нямам търпение да се запознаем и да творим заедно!

Фотограф: Miles Rixon

Коста Каракашян – част от CampOUT

Фотограф: Alan Byland

Коста Каракашян – част от CampOUT

Фотограф: Борис Урумов

Boris Urumov 3

Фотограф: Miles Rixon

Коста Каракашян – част от CampOUT

Фотограф: Симеон Тодоров

Коста Каракашян – част от CampOUT