Първите двама ментори в CampOUT

Eла с нас на CampOUT
16.04.2019
Костадин Кръстев – Коко – част от CampOUT
07.05.2019

Представяме ви първите двама ментори, които ще участват в CampOUT!

Джонатан Роузен е визуален артист, който работи със смесен медиен колаж и интерактивни цифрови технологии. Джонатан завършва висшето си образование в университета във Флорида, а магистърска степен защитава в VCU Brandcenter във Вирджиния.

Започва артистичната си кариера с награди за режисьор на реклами, докато междувременно създава своята продуцентска компания Lucky Branded Entertainment. Така Джонатан постепенно започва да открива бъдещото си призвание като артист. До момента е имал изложби в Ню Йорк, Сидни, Тайпе, Париж, Хонг Конг.

В допълнение към тези градове, неговото изкуство живее в Лондон, Мумбай и Торонто – включително и в постоянните колекции на The LiveStrong Foundation в Остин, Bloomingdales в Ню Йорк и Колет в Париж.

След като прекарва по-голямата част от живота си в Лондон, Амстердам и Сидни, в момента Джонатан продължава да преследва мечтите си в Ню Йорк – градът, в който е роден.

www.jonathanrosen.com

Джонатан е и основател и главен изпълнителен директор на Artsparkr, арт-техно стартъп, който помага на артисти от всички дисциплини да намерят желани творчески възможности и вдъхновение.

Rosen is also the founder and CEO of Artsparkr, an art-tech startup that helps artists of all disciplines find sought after creative opportunities.

Colette_Install_StairSignage_Web-1024×683
HAPPYWHEN_INSTALL3_WEB-1024×715
BLUERIDER_INSTALL1_WEB1-1024×563
CODE_DoubleLife_install_1_WEB-1024×687

Томас Джоузеф Смит е художник, който специализира в живопис, скулптура и видео. Неговите творби са показани в градове като Ню Йорк, Тайпе, Сидни и Рио де Жанейро. В началото на кариерата си той създава илюстрации за New York Times.

През 2009 г. Томас експериментира с колажи от намерени комикси, изрязва снимките и ги прави на малки ивици, за да комбинира изображенията. Поради ограниченията на тази техника, вместо това той започва да рисува собствени изображения на хартия и да ги комбинира заедно. В момента работата на Смит е кулминация на тази техника за визуални ефекти чрез комбинация от изображения, описани като „гледане на сцената през филтър“.

Първата забележителна изложба на Смит е Double Vision в Бруклин през 2009 г., последвана от „Making Strange”, представена през пролетта през 2016 г. отново в Бруклин и ,,Heavenly Bodies‘‘ в Ню Йорк през 2014 г. Последният и най-значимият експонат на Смит е ,,Swimming in my Head“ в Ню Йорк, в галерия Олсен Груин, която той описва като „най-ангажиращата“ му изложба.

Том Смит работи и в Two Palms Studios, където в момента твори.

www.tomsmithart.com

Награди:

•Atlantic Center for the Arts, Artist in residence, 2014

•Largo das Artes, Artist in residence, Rio de Janeiro, 2014

•The Drawing Center, Viewing Program, 2010 – 2014

•Maryland Distinguished Scholar 2002-2006

Boomboomroom
live_siren