Яница Атанасова – вторият ментор в CampOUT 2022

Обучение на тема “Професионални критерии и насоки за подкрепа на младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност” в град Плевен
23.05.2022
Обучение на тема “Професионални критерии и насоки за подкрепа на младежи с различна сексуална ориентация и полова идентичност” в град Враца
14.06.2022

Представяме ви втория ментор, който ще участва в CampOUT 2022: Яница Атанасова е режисьор, хореограф и преподавател.

Яница завършва бакалавър "Театър на движението" в Националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ и продължава професионалното си обучение в Академията за Музикално, танцово и изобразително изкуство АМТИИ, където получава две магистърски степени - "Съвременни танцови техники" и "Балетна режисура".

Яница е режисьор и хореограф на редица успешни танцови спектакли и филми - "Пастет", "Тази стая не съществува", "Задължително приятно", "Безименна звезда", "WръZки" и други. Тя е носителка на множество престижни отличия като наградата "Златна муза" за най-добър съвременен танцов спектакъл "WръZки". Като хореограф Яница получава признание от различни европейски и световни танцови състезания като „Open Russian Championship“, "World Dance Masters ", “Dance Star World Dance Championship”. Яница участва като изпълнител в десетки танцови представления в България и по света.

От 2019 Яница преподава Съвременни танцови техники и Танцов театър в Нов български университет, като преди това е развивала преподавателската си кариера не само в България, но и в Китай, Русия и Италия.

В момента Яница си партнира с другия ни ментор от CampOUT 2022 Мартина Апостолова в представлението Free Fall с хореограф носителката на Икар 2021 Марион Дърова, част от One dance week в Пловдив.

1_Yanica_Atanasova

CampOUT 2022 е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.