fbpx

Бъди част от CampOUT 2022

GenerationArt: Африка Бенедикшън
28.04.2022
GenerationArt: Пламен Кънев
30.04.2022

Бъди част от CampOUT 2022

Радваме се да обявим, че третото издание на нашата лятна работилница за млади ЛГБТИ артисти, CampOUT, ще се състои между 14-19 юли 2022 в общностното ни пространство The Steps в София. Всички разходи за хотел, храна и транспорт ще бъдат покрити от нас.

Отворена покана за CampOUT 2022:

За тези, които имат интерес и/или вече работят в сферата на съвременния танц и пърформанс.

За тези, които искат да се движат свободно и опознаят възможностите на телата си

За тези, които искат да превърнат телата си в проводници на въображение

За тези, които искат да развият професионално танца в себе си

Знаете ли, че можете да слушате тялото си, да изразявате емоция и чувство без да изричате думи, да се движите свободно и това да ви доставя удоволствие, като по този начин събудите своя „вътрешен звяр “ - първичната природа на индивида, която има нужда да бъде чувана и пускана на свобода.

В рамките на една седмица ще работим върху умението да развиваме въображението в тялото си, да се изразяваме през движение, да сме първични и най-вече да усещаме удоволствие от това. Ще се опитаме да развием рефлекса тялото да води мисълта, а не обратното. Свободата да не диктуваме, а да следваме естествените си движения. След което ще работим върху това как да разпознаваме това естествено движение и да го превръщаме в жест, а жеста - в образ. С няколко думи – ще усещаме с телата си. Също ще си говорим за стоповете и бариерите, които изпитваме, когато ни се налага да се движим. За възможен психологически подход към свободното движение. Ще споделим нашия опит и как ние сме преборили същите тези стопове и бариери.

Накрая заедно ще сглобим усвоеното в един общ движенчески пърформанс на тема “Inner Beast” и ще поканим публиката в нашия хабитат. Общият проект ще бъде представен в общностното пространство в София The Steps.

Участниците тази година ще имат удоволствието да имат за ментори Мартина Апостолова и Яница Атанасова.

Мартина Апостолова е театрална и филмова актриса и общественичка. С дебюта си в пълнометражния филм “Ирина”(реж. Надежда Косева), печели повече от 10 награди от международни фестивали. През 2020 печели награда “Изгряваща звезда” на филмовия фестивал Берлинале. В театъра е позната от независимите сцени с участия в множество пърформанси и съвременни танцови представления, сред които и WoMan на Марион Дърова с награда ИКАР 2021. 

Яница Атанасова е хореограф и преподавател по Съвременни танцови техники и Танцов театър в НБУ. Част от много балетни и танцови спектакли, сценични представления и постановки в България и по света, Яница е печелила десетки награди и номинации за танцовото представление  "WръZки", има световни хореографски титли и отличия за миниатюрите "Deep Purple", "Silence", "Give us a little love” и т.н. Била е ментор, хореограф, преподавател, водещ, съорганизатор и режисьор в България, Испания, Италия, Русия, Украйна и Китай.

От няколко година насам Яница и Мартина си колаборират в изкуството като имат два общи проекта: танцовия филм “Задължително приятно” и танцовия пърформанс “Пастет” 

Как да се включите в CampOUT 2022?

За да се включите, попълнете формуляра по-долу. Процесът на кандидатстване е отворен 10-и юни. Трябва да имате навършени 18 години, за да участвате.

Бъдете максимално изчерпателни в отговорите си във формуляра, за да придобием възможно най-добра представа за развитието и посоката ви. Ще се свържем само с одобрените участници.


CampOUT 2020 е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Спомени от CampOUT

04.08.2022

CampOut 2022: The Inner Beast пърформънс

На 18ти юли, след 4 дни усилена творческа работа под ръководството на нашите талантливи ментори Яница Атанасова и Мартина Апостолова, се състоя движенческият пърформанс на тема “Inner Beast”, част от лятната работилница CampOut 2022.
20.11.2019

Представихме CampOUT: идентичност и персона в Пловдив

На 11 ноември, в PLOVEDIV Gallery представихме изложбата CampOUT: идентичност и персона.
26.10.2019

Представихме CampOUT: идентичност и персона

На 17 октомври, в One Gallery представихме изложбата CampOUT: идентичност и персона.

Спомени от CampOUT 2020

10.06.2021

Интерактивната изложба “CAMPOUT: ЗАД МАСКАТА”

Преди година организирахме нашата втора артистична ЛГБТИ+ работилница CampOUT, в която отново събрахме група млади артисти, които твориха заедно в продължение на 5 дни.
08.09.2020

Пет дни пълни с емоции белязаха CampOUT 2020

CampOUT 2020 приключи, като петте дни, в които участниците работиха заедно...
17.08.2020

Никола Иванов – гост – лектор в CampOUT

Никола Иванов работи като гримьор над 10 години по множество проекти във и извън България.