fbpx

Рене Карабаш – гост – лектор в CampOUT

Общи GDPR условия
24.07.2020
Стани част от най-новото общностно креативно пространство в София
03.08.2020

Снимка: Facebook @Рене Карабаш


Представяме ви следващия гост-лектор, който ще бъде част от CampOUT:

Ирена Иванова е изключително позната на публиката, но може би под псевдонима си Рене Карабаш. Тя набра популярност като поетеса, но истински бум прави с романа "Остайница", който е вдъхновен от традицията на т.нар. клетвени девици (или "остайници") в Албания – жени, на които се позволява да поемат ролята на глава на семейството при смърт на основната мъжка фигура в него.

Като актриса първата й изява бе с главна роля в драмата "Безбог" на Ралица Петрова . Тази нейна първа стъпка в киното й донесе няколко награди за най-добра актриса, включително на фестивалите в Стокхолм, Локарно и Сараево.

Основател е на Творческа Академия „Заешка Дупка“, която събира в лекторския си състав едни от най-големите ни писатели, сценаристи и драматурзи.

Рене Карабаш се развива и в областта на театъра, като режисьор и драматург. Едни от знаковите й театрални проекти са спектакъла „Очи сини коси черни“ по едноимения роман на Маргьорит Дюрас, който тя поставя на сцената на Театър „Възраждане“ и участието й в спектакъла “Портретът на Дориан Грей” (реж. Стайко Мурджев) по романа на Оскар Уайлд, на който тя е драматург и асистент-режисьор.

small-2-119723-1140×0
Снимка: Facebook @Рене Карабаш
eb6f2e806709d6fecae8d731b401dd72
Снимка: Facebook @Рене Карабаш

CampOUT 2020 е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.