fbpx

GenerationArt: Богомил Богомилов

Lucid Eve e избраният артист в инициативата ни Step Forward MURAL ART
10.08.2021
Сингъл Степ – член на WPATH.org
27.08.2021

Представяме ви Богомил: Фотограф

Богомил от е от фотографите, които са с апарат в ръка от много малък, още откакто родителите му се сдобиха с фотоапарат.

До скоро се е занимавам се изцяло любителски, като е започнах със снимки на цветя и животни, но от скоро се занимава по-сериозно с портрети. Интересен факт е, че дълго време мислил именно портретната фотография за нещо, с което никога няма да се занимава. За работата си споделя, че обича да снима портрети на естествена светлина. Най-любимата му част от процеса е пост-продукцията.

Като фотограф е изцяло самоук, но през 2020 година Богомил бе част от артистичната работилница за млади ЛГБТ артисти CampOut, в който ментор беше един от най-популярните български фотографи - Костадин Кръстев - Коко.


Богомил е деветнадесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.