GenerationArt: Богдан Сарачев

ХИВ-позитивни лица и COVID-19 – рискове и ваксинация
23.04.2021
Заповядайте на фото изложбата “LOVE IS LOVE” по случай старта на Прайд месеца
20.05.2021

Представяме ви Богдан Сарачев: Фотограф

За себе си Богдан казва, че е човек на множество форми на изкуство, а с фотографията се сблъскал преди не много години докато работел за група популярни модни списания в Лондон - Wonderland и Man About Town

Задълженията му бързо прераснаха от реклама и продажби към продуциране на фотосесии и снимки. Модната фотография дотогава никога не му е била добре известна, но имайки възможността да работи в една от модните столици на света е опознал индустрията изключително бързо.

За фотографията, страстта към нея и своята работа той казва:

Като всеки млад моден фотограф в Лондон, тестовите снимки за модни агенции са ежедневие. Мога да се похваля с няколко публикувани едиториални фотосесии в Man About Town, Gay Times, корица за списание Rollacoaster, a може би най-интересното ми преживяване до момента е работата ми за Dolce & Gabbana по различни проекти от отварянето на последния им бутик в Лондон, до участие в заснемането на look book през 2019 в един от миланските им headquarters. Когато става дума за лични проекти моят предпочитан формат на работа е аналоговата фотография, а категорията е портрет и тяло. За мен DSLR и аналоговата фотография са два различни свята и отношението ми към всеки от тях е също толкова различен. Снимането на лента предлага много възможности за творчески експерименти и манипулации, а процесът на снимане е много по-обмислен и дори интимен.


Богдан е шестнадесетият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.