Блог

Блог


четвъртък, 10 май 2018

Сексуална ориентация и полова идентичност

В първата ни публикация по темата търсим отговор на въпроса: „Едно и също нещо ли са секусалната ориентация и половата идентичност и ако не, то поне зависят ли една от друга?“.
четвъртък, 29 март 2018

Какво е да участваш в група за взаимопомощ?

Когато преживяваме или сме преживели нещо травмиращо, свързано с нас самите или с взаимодействията с най-близките ни, понякога единственото, което би ни накарало да се почувстваме по-добре, е да споделим с някой, който е преминал през нещо подобно.
неделя, 25 март 2018

Историята на един училищен клуб

С търпение, много разговори и постоянство, постепенно постигнахме целта. Клубът се разрастваше с всяка седмица, интересът не стихваше, и гласът ни като ученици ставаше по-силен и по-силен.

Моята история: доброволецът


Тук доброволците на "Сингъл Степ" ще споделят какво ги е мотивирало да работят за нашата кауза, какви са личните им истории и какво значи за тях възможността да помогнат
събота, 17 февруари 2018

Моята история: доброволецът IV

Осъзнавам какъв късмет имам. Да имам родители, които ме разбират и приемат или поне се опитват, да имам колеги, които ценят работата, която върша и приятели, които да ме подкрепят и се радват за и с мен.
сряда, 24 януари 2018

Моята история: доброволецът III

Не влизаш в роли или в поучителни нравствени осъждания. Просто си там, съзнателен си, присъстваш и слушаш. Тишината и времето понякога са именно това, което те води.
неделя, 7 януари 2018

Моята история: доброволецът II

Занимавам се с доброволстване повече от 12 години. Стига да попадна на кауза, която да намирам за значима и смислена и да вярвам, че има с какво да допринеса, с удоволствие се включвам.