fbpx

Записа ли се за група?

Запиши се на нашия кастинг
14.09.2018
Моята история: доброволецът V
19.09.2018

Записа ли се за групите ни?

Обещавам, че в този текст няма да има и думичка за статистиката, която „сочи” или пък за добрите практики в „Ню Йорк, Берлин и Дубай”.

Групата, в която човек се чувства приет, разбран и на място, е измислена много преди суховатите научни теории за ползите от това да принадлежим към общност. Дори „измислена” не е съвсем точно. Всъщност е естествено, природно и човешко - да искаш да бъдеш видян, подкрепен, да изключиш щепсела на убеждението, че си единствен и че няма други като теб. Разбира се, че не сме еднакви. Но някъде там – дълбоко в страховете и мечтите, в болката и радостта, имаме общ корен и именно той ни свързва. Като невидима нишка, поставяща знак за равенство между привидно далечните „Аз” и „Ти”. Между „моя свят” и „твоя свят”. Между „аз съм сам” и „заедно”.

Представете си пъзел – картина, в която цветовете и нюансите преливат в цяло. Но за да видим цялото, е необходимо всяко парче да е на мястото си. Различно по своята същност, но с функция – да е част от нещо по-голямо. Да намери онази точка на контакт, в която едновременно ще дава и ще получава. Именно това е смисъла на взаимната помощ, тоест „взаимопомощ”. В случай, че казаното дотук ви се струва твърде метафорично и отвлечено, ще дам един конкретен, почти математичестки пример. Ако аз съм хикс и не знам на какво съм равен – единственият начин да реша задачата, е да разбера кои са другите неизвестни. Иначе казано – да се огледам в очите на останалите. И, кой знае? Да науча повече за себе си? Може би. А може би дори чувството, че има и други като мен, е достатъчна причина да си кажа „Хей, нищо страшно не се е случило. Ти просто имаш различна сексуална ориентация”.

Вратите на Single Step са широко отворени за всеки млад човек, който има желание да научи повече – не от учебник или учител, а от живота на другите. С малко тематично уточнение – за различната сексуална ориентация. А ако искаш да за разкажеш себе си – приносът ще е безценен. От теб – присъствие. Всичко останало предстои да се случи.

Заповядай на групите ни за взаимопомощ.

От нас – сигурност, приемане, вода и пространство.

Понякога и бискивити.

От теб – присъствие. Всичко останало предстои да се случи.

Можеш да се запишеш тук.