fbpx

GenerationArt: Анна – Мария Марковска

Безплатно тестване за сексуално предавани инфекции
15.10.2021
Разговор на Михайлина Павлова с Николета Габровска и Силвия Маринова в ”Мрежата”
18.10.2021

Представяме ви Ана-Мария : Дизайнер

Ана - Мария е от онези артисти, които са достатъчно добри в много области на изкуството. Тя е художник и дизайнер, който умело може да преведе езика на дрехите. Интересен факт за Ана - Мария е, че една от страстите й са дебатите, като дори е печелила национални състезания по дебати.

За себе си тя още споделя:

Занимавам се с рисуване от 12 години, свободно и на уроци, но главно предпочитам да импровизирам, защото така най-много научавам. Участвах редовно в училищни изложби, но осъзнах че истинската ми страст е да помагам на хората да предават умело идеите и ценностите си чрез своята марка. Обожавам да създавам палитри и brand identities и вмомента се опитвам да го правя като работа покрай образованието си. Цветовете и формите са от изключителна важност за внушението на даден образ и ще се радвам да успявам да разпространя тези знания сред хора, които също имат този интерес.

Ана-Мария бе част от 5-дневната артистична работилница за мради артисти - CampOUT, която се проведе през 2019 година.


Ана-Мария е двадесет и първият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.