fbpx

Кристина от Ambassador for a Day 2019 гостува на Сингъл Степ

Иван Димов отговаря на 20 въпроса пред Капитал
07.03.2019
VentureOUT – GDPR условия
13.03.2019

Кристина Георгиева - една от 13-те момичета, които спечелиха конкурса

Конкурсът ,,Посланик за един ден'' има за цел да провокира участничките да отговорят как биха използвали силата си, за да постигнат позитивна промяна в обществото и е за онези, които са активни и не са станали жертва на апатия, момичета, които имат цели и мечти за бъдещето си.

Жените посланици и организациите на гражданското общество в България се обединиха в чест на Международния ден на жените 2019 г. и дадоха възможност на момичетата да бъдат „Посланик за един ден“ за втора поредна година. Изпълнителният директор на Single Step Николета Габровска беше избрана за един от представителите на организациите на гражданското общество.

Момичета на възраст от 15 до 19 години от цяла България имаха възможността да изразят своите възгледи по значими социални въпроси. Тазгодишната тема на конкурса бе „Как бихте използвали силата си като личност и посланик за един ден, за да постигнете позитивна промяна в обществото“. Победителките имаха възможността да работят с жени лидери и да се запознаят с тяхната дейност, да допринесат към социалните въпроси, които засягат всички нас.

Кристина Георгиева е една от 13-те млади момичета, които спечелиха конкурса Ambassador for a Day 2019. Тя е на 18 години и учи бизнес и предприемачество в град Луковит. По време на посещението си в София тя работи с Посолството на Холандия в България и с Фондация Single Step. Успя да види как работи Посолството на Холандия отблизо, срещна се с доброволците в Single Step, разговаря с Иван Димов - основател на фондацията - за мисията ни да подкрепяме, мотивираме и овластяваме ЛГБТИ общносста в България. Освен това, си поговори с част от GSA клуба на Американския колеж в София.

И накрая, но не на последно място, Кристина разбра повече за ХИВ кампанията на Single Step, за предизвикателствата и за постигнатите резултати досега.

Може да разгледате снимки от престоя на Криси в София като Посланик по-долу.