fbpx

GenerationArt: Алекс Жеков

Търсим доброволци!
02.07.2022
Молба на две българки за регистрирано партньорство се разглежда в съд у нас
22.07.2022

Представяме ви Алекс Жеков: Артист

Представяме ви Алекс Валентинов Жеков - артист, преминал през няколко изкуства.

Алекс е роден в град Русе и е бивш Национален състезател по спортна акробатика. В своята професионална кариера той е 10-кратен Републикански шампион, като в своята колекиця има и бронзов медал от Световно първенство. Самият той споделя, че не знае точната бройка на всички медали, които има от всички световни турнири и купи, в които е участвал.

За началото на кариерата си и защо започва със спортната акробатика посочва това, че е от спортистко семейство. И двамата му родители са спортисти - майка му също е акробатка, а баща ми е борец. Той категорично отказва да вкара Алекс в дебрите на борба.

“Аз не знаех какво е акробатика и когато влезнах в залата и видях - това беше любов от пръв поглед”.

За жалост Алекс приключва със своята кариера рано поради натрупване на множество контузии при него и при партньорката му. Продължава своя артистичен път като записва актьорско майсторство и танцов театър в НБУ през 2020 година.

Вдъхновението му да продължи с актьорско майсторство идва от голямата му леля, защото “само тя виждаше тази моя тиха лудост и любов към изкуството. Тя беше човека, който ме записа на актьорска школа и ми каза, че желае един ден да мен гледа и да се смее и плаче с мен пред екрана! Аз съм това, което съм в момента само и единствено заради нейната вяра и подкрепа, където и да вече тя!”

Повече за него може да откриете в Инстаграм профила му.


Алекс Жеков е тридесет и шестият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.