fbpx

GenerationArt: Африка Бенедикшън

Проучване за транс и небинарните хора и опита им с пазара на труда в България
26.04.2022
Бъди част от CampOUT 2022
29.04.2022

Представяме ви Африка Бенедикшън: Драг Кралица

Африка Бенедикшън е едно от новите имена на родната драг сцена, но за кратко време успя да наложи своя образ и спечели Benediction Drag Race 2022.

За себе си Африка споделя:

Образът Африка Бенедикшън се роди,преди почти преди 3 години, благодарение на моята драг майка Дженифър Бенедикшън,която видя моя талант и ми подаде ръка. Но идеата и желанието за Африка се появиха още в тинейджърските ми години. Бих казала, че моят драг е повлиян от западната култура.

Той е микс между old school драг,който залага много на самия сценичен пърформанс,и новата вълна,която залага на модата и на начина,по който изглеждаш.Обичам да изглеждам секси и провокативно,но в същото време винаги да има елемент на драг.Смело мога да твърдя,че моя драг е много разпознаваем и никога скучен.Винаги,когато съм на сцена шоуто е гарантирано.

Африка много ми помага да изразявам себе си,емоциите си и желанията си. Разбира се, това не е просто едно преобличане,моята идеа и кауза,която стои зад образът ми е да покажа на всички тези хора,които ги е страх да направят тази крачка,които се чувстват отхвърлени,че има цял един “свят”, в който те могат да избягат от реалността,да отидат там за малко и да забравят за всичките си проблемите си.

За всеки един от нас има място под слънцето, ние трябва да приемем себе си и да живеем живота си за нас самите,а не за хората!

Повече за нея и изкуството й може да научите от профила й в Instagram.


Африка е тридесет и първият участник, избран да бъде представен в GenerationArt – пространство, в което можеш да се изразиш и да покажеш своето изкуство. Ако и ти искаш да се включиш, поканата е отворена към хора от цялата страна, без краен срок – пиши ни на с кратко описание на жанра, в който работиш и какво е твоето послание чрез изкуството, което правиш. Без значение каква е твоята посока, какъв е твоят жанр и форма, нямаме търпение да споделиш работата си с нашата публика!От ноември 2019 г. GenerationArt е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.