Управителен съвет


Виктор Лилов

Член на Управителния съвет


Виктор Лилов е арабист по образование и е професионално ангажиран в културните индустрии като издател и музикален продуцент. Специализирал в Международната академия за ръководни кадри – Гумерсбах, в УНСС – София, в Maison des Cultures du Monde – Париж.

Лейбълът му "Месечина мюзик" подкрепя музиканти с различен етнически произход. Самият той от дълги години се бори с расизма и ксенофобията. Издателство "Black Flamingo Publishing", на което той е съучредител, има поредица от заглавия, свързани с расизма, ксенофобията, антисемитизма, хомофобията. През последните няколко години той стана по-известен с обществената си и политическа дейност – бил е член на Гражданския съвет на Реформаторския блок (РБ) от гражданската квота и кандидат за евродепутат от РБ, но напуска блока поради несъгласие с влизането му в управляващата коалиция.

Виктор става член на Надзорния съвет на ПП ДЕОС след учредяването на партията и бързо се превърна в едно от популярните ѝ лица. Става известен с либералните си политически възгледи, както и с факта че през 2015 г. става първият открит гей политик, който се кандидатира за изборна длъжност в България, а именно кмет на София, като кандидатурата му бе издигната от ПП ДЕОС.

През 2014 година Виктор Лилов заедно с Владимир Тодоров става първият носител на новоучреденото отличие „ЛГБТ личност за пример“. През 2015 година заради смелостта да се изправи открито срещу стигмата и обществените предразсъдъци като граждански активист и политик бе номиниран и става един от двамата подгласници в отличията „Човек на годината“.