Консултативен съвет


Кевин Дженингс


Кевин е изпълнителен директор на Lambda Legal, най-голямата и дългогодишна национална правозащитна организация в САЩ, чиято мисия е постигане на пълно признаване на гражданските права на ЛГБТ хората и всички живеещи с ХИВ, чрез стратегически дела, образоване и публични политики. Доскорошен президент на Tenement Museum, приносът на Кевин към ЛГБТ движението започва през 1988, когато той помага на ученици да създадат първия клуб ЛГБТИ + приятели в училище, след което създава и ръководи Образователната мрежа за гей, лесбийки и хетеросексуални (GLSEN). Под осемнадесетгодишното му ръководство GLSEN се разраства от местна организация с доброволци в Масачузетс до национална организация с нестопанска цел с мултимилионен бюджет, чийто програми – като ученическите ЛГБТ клубове, Седмицата без обидни имена и Денят на мълчанието – вече присъстват във всички американски училища.

През 2009 г. Кевин е назначен за помощник заместник-секретар за безопасни училища без наркотици в Министерство на образованието при президента Обама. Той става известен с ролята си на „човека срещу насилието“ на президента, ръководещ национална кампания за намаляване на тормоза, която достига своята кулминацията с Конференцията на Белия дом за превенция с тормоза през 2011 г.

През 2011 г. Кевин напуска администрацията на Обама, за да стане изпълнителен директор на организацията с нестопанска цел Be the Change. През 2012 г. става изпълнителен директор на фондация „Аркус“, водещ международен донор по опазване на околната среда и подкрепа на човешките права. Кевин стартира нови съвместни проекти за финансиране, включително фонда „Контиго“, който предоставя подкрепа на ЛГБТ латино общността малко преди масовото убийство в нощния клуб „Пулс“ в Орландо. Друг проект е Международната донорска инициатива – сдружение на хора със значителни средства, който е фокусиран върху промотирането на ЛГБТ права в южното полукълбо.

Кевин има дългогодишен опит в организирането на общности. Той е автор на седем книги, сред които „Telling Tales of Out School“, наградена с литературната награда „Ламбда“, неговите мемоари „Boy of Mama's“, както и „Preacher’s Son”, отличена от Американската библиотечна асоциация през 2006 г. Кевин продуцира и два документални филма „The Lavender Scare“ (2017 г.) и „Out of the Past“ (1996 г.), последният от които печели наградата за най-добър документален филм на „Сънданс“. Бил е член на множество управителни съвети, включително на Асоциацията на завършилите „Харвард“. Той е учредител на проекта Tectonic Theatre Project (създал популярната пиеса The Laramie Project). Чест гост говорител в училища, колежи, конференции и медии, Кевин е награден с многобройни отличия за своята работа, като: наградата за отличени алумни от Колумбийския университетски учителски колеж (от който е получил магистърска степен през 1994 г.), определен е за ръководител на офиса по откриване на учебната година в „Харвард“ през 2010 г., награден е с наградата „Приятел на децата“ от Националната асоциация на училищните психолози, с наградата за лидерство в разнообразието на Националната асоциация на независимите училища, с наградата за значителен принос от Националната асоциация на директорите на средни училища, с наградата за човешки и граждански права от Националната асоциация за образование, с наградата „Appalachian Hero“ от фонда на Апалачианската общност и с наградата „Лидерство в застъпничеството“ от Ali Forney Center. През 1999 г. получава магистърската си степен от Stern School of Business в Ню Йорк.