2 години услуги за подкрепа от Сингъл Степ: Какво предстои?

Запознайте се с Драг кралицата на България – Малина Янг
05.11.2019

2 години услуги за подкрепа от Сингъл Степ: Какво предстои?

Вече 2 години работим устойчиво в подкрепа на ЛГБТИ младежи и техните родители в цялата страна. За този период само чрез нашия онлайт чат сме обслужили над 1000 онлайн разговора от над 110 населени места.

Знаем, че нищо, което правим не е възможно без нашите партньори и затова искаме да ви разкажем за постигнатото дотук. Ще споделим какви са най-честите проблеми пред ЛГБТИ младежите, как сме развили услугите си, за да отговорим на техните нужди и най-вече: какво ни предстои.

Заповядайте на 07.11 от 14:00 ч. в Зала за събития „В парка“ (Малкото НДК).

В следващите три години планираме да увеличим усилията си за:

• Работа със социални работници в цялата страна;

• Публикуване на статистика за преживяванията на ЛГБТИ младежи в училище и работа с образователната среда;

• Предоставяне на онлайн и офлайн платформи и пространства за изразяване на ЛГБТИ артисти;

Работим с една невидима група, за която трудно се говори и често се избягва като "чувствителна тема". Бихме искали да ви покажем, че младите ЛГБТИ хора в България вече не са невидими и че резултатите ни от работата с тях са видими, ефективни и с грижа към конкретните им проблеми.

Събитието стартира тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 44 450 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“ е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.