fbpx

Професионален обмен в партньорство с ILGA-Европа

Стремеж към равенство – Световен ден за борба със СПИН 2022 г.
01.12.2022
Европейският съд по правата на човека ще разгледа международната отговорност на българската държава за неосъществения Бургас Прайд през 2021г.
09.12.2022

В средата на ноември по покана на ILGA-Европа заедно с представители на фондация ГЛАС и ресурсен център Билитис се присъединихме към тридневен професионален обмен в Брюксел. Бяха поканени ЛГБТИ и феминистки организации от Естония, Словения, Грузия и Ирландия.

Темата на обмена беше укрепване на комуникационните стратегии, като домакините от ILGA-Eвропа споделиха ценни ресурси и множество обучителни материали с организациите. Освен вдъхновяващите дискусии между партньорите относно предизвикателствата на работата в областта на борбата за правата на ЛГБТИ хората, имахме възможност да представим работата си пред останалите организации, за да получим обратна връзка от тях, и да участваме в полезни обучения и групови упражнения за подобряване на комуникационните умения.

Благодарим на ILGA-Европа за домакинството и се надяваме това да е само началото на множество успешни партньорства за в бъдеще.