fbpx

“Нищо не е празно” | Специална прожекция и дискусия

Приемопомирение | Откриване на самостоятелната изложба на Хараламби Марков
24.10.2022
Официално закриване на проекта “Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики”
27.10.2022

На 20 октомври се състоя специалната прожекция на късометражния филм “Лека нощ, Лили”, придружен от дискусия относно смъртта и остаряването с режисьора и продуцент Петър Вълчев и психоаналитика д-р Весела Банова.

Повече от 30 души се присъединиха към прожекцията и участваха активно в емоционалната и интимна дискусия относно посланията на филма, възприятията ни относно остаряването и смъртта и влиянието на културата ни върху тези конструкти. Режисьорът Петър Вълчев разказа за работата с известната българска актриса Виолета Гиндева, за вдъхновението зад лентата и за личните си преживявания по темата за остаряването и смъртта. Д-р Весела Банова отговори на множество въпроси от публиката и създаде пространство за плодотворна и дълбока дискусия относно важни теми, които често се възприемат като тежки и трудни за обсъждане.

Благодарим на режисьора Петър Вълчев и на д-р Весела Банова за емоционалното преживяване.


Събитието е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.