fbpx

The Steps – Мястото, което среща хората с различни идеи

Официално закриване на проекта “Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики”
27.10.2022
GenerationArt: Gabriella Red
31.10.2022
Интервю на Иван Димов, изпълнителен директор на The Steps за КАПИТАЛ от 28 октомври 2022
The Steps започна като инициатива на фондацията Single Step преди две години - колко стъпки извървяхте през този период досега?

- Поговорката гласи, че едно пътуване от 1000 мили започва с първата стъпка. Основаването на фондацията и предоставянето на цялостни услуги за подкрепа за ЛГБТИ общността в България бе тази наша първа стъпка, след което се фокусирахме върху социалното ни предприятие - The Steps. Тъй като съм запален маратонец, ще доразвия метафората: въпреки че бягането привидно е много индивидуален спорт, по пътя черпиш вдъхновение и енергия от подкрепата и помощта на много хора, както и в нашия случай: въпреки всички трудности, свързани със създаването на The Steps - финансиране, ремонт, стартиране в несигурната обстановка на ковид ограниченията, знаехме, че сме на прав път заради многобройните ни партньори, приятели и клиенти, които повярваха в нас от самото начало.

Към статията