fbpx

Мария Урилска – новото попълнение в мрежата ни от психолози в страната

Закриване на изложбата “Приемопомирение” и представяне на общ групов колаж на общността
31.10.2022
GenerationArt: Мартин Върбанов
09.11.2022

Екипът на фондация Сингъл Степ с радост обявява, че психолог Мария Урилска се присъединява към нашата национална мрежа от психолози за град Пловдив.

Мария Урилска е завършила бакалавърска и магистърска програма по психология в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", както и курс по когнитивно-поведенческа психотерапия с водещ д-р Петър Василев и множество обучения и семинари в различни школи от психотерапията. Преди да започне да работи като психолог на свободна практика в Пловдив, е работила във фондация „За нашите деца“ като социален работник, като групов терапевт и възпитател в Дневен център за деца с увреждания; външен сътрудник и преводач от английски език към ЦРЧР-гр. София; стажант-психолог в държавни и частни предприятия.

Интересите ѝ в областта на психотерапията се простират до почти всички школи и направелния - когнитивно-поведенческа и фамилна терапия, семейни констелации, позитивна психотерапия, психотелесна психотерапия, психоанализа и трансгенерационна психоанализа. В работата си използва главно техники от КПП, но се старае знанията ѝ да включват информация от много направления. Работи активно за по-широкото разбиране и включване на темата за малцинствените групи в България (ЛГБТИ+ хора, етнически малцинства, хора с увреждания и хронични заболявания и др.) в психотерапевтичната практика. Освен че предлага индивидуални консултации на клиенти на живо и онлайн, Мария Урилска пише статии, прави видеа за YouTube и води уебинари на различни теми от психологията.

Повече за нея можете да прочетете на сайта ѝ.