fbpx

Закриване на изложбата “Приемопомирение” и представяне на общ групов колаж на общността

GenerationArt: Gabriella Red
31.10.2022
Мария Урилска – новото попълнение в мрежата ни от психолози в страната
02.11.2022

На 28 октомври се проведе закриването на самостоятелната изложба на Хараламби Марков “Приемопомирение” и представянето на груповия колаж, създаден от ЛГБТИ общността в отговор на отворената покана на автора за диалог.

Показването на груповия колаж беше придружено от четене на посланията, оставени от посетителите на изложбата в специалния тефтер, където те можеха да споделят свои идеи, чувства, емоции и преживявания напълно анонимно.

Множеството гости споделиха заедно преживяването от четенето на емоционалните и много лични текстове в тефтера, които подчертаха нуждата от себеприемане и обич към себе си.

Снимки от събитието можете да разгледате в галерията по-долу.


Изложбата е част от тригодишния проект „Овластяване на млади ЛГБТИ хора чрез достъп до услуги, мотивация и фокусирана промяна на политики“, който се изпълнява с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подкрепа и овластяване на млади ЛГБТИ хора и работещите с тях професионалисти.

Цялата отговорност за съдържанието на тази рубрика се носи от фондация „Сингъл Степ“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че то отразява официалното становище на Финансовия механизъм на ЕИП и Оператора на Фонд Активни граждани България.